DODIK, KAO SELEKTOR DIZAČA TEGOVA: “Srpska reprezentacija nikad jača”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da “srpska reprezentacija” u Sarajevu nikada nije bila jača i naglasio da će Banja Luka određivati koju će politiku Srbi voditi na nivou BiH, a ne političko Sarajevo.

 

 

Dodik je rekao da vlast na nivou BiH još nije formirana jer bošnjačka strana nije bila spremna i nema većinu za koju oni smatraju da je dovoljno stabilna.

 

“I oni se, na neki način, plaše da puste nas unutra zbog sistema odlučivanja i činjenice da od pet delegata u Domu naroda, koji je ključni organ za donošenje svih odluka, iz moje partije su četiri”, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a, za Televiziju “Pink”.

 

On je istakao da su, s druge strane, Srbi i Hrvati napravili svoje političke reprezentacije u skladu sa Ustavom i da su bili spremni prije Nove godine formirati vlast.

 

Dodik je istakao da je očekivao da će do kraja marta biti formirana vlast na nivou BiH i da je sve ukazivalo na to, pojasnivši da je na nivou BiH nemoguće da se napravi koalicija nego se na nivou organa BiH “sve sastavlja”.

 

“To traje već duže vrijeme i poprilično je zamorno. Već je to pomalo i dosadilo, na kraju krajeva”, rekao je Dodik.

 

Prema njegovim rečima, neće biti kalkulacija kao u prethodnom periodu.

 

“Do sada se kalkulisalo. Dođu stranci, izvuku jednog, izvuku dvojicu i dobijete kao u prethodne četiri godine vlast koja je potpuno podređena političkom Sarajevu.

 

I sad vraćamo stvar, sada je vlast…

 

Srbi koji dolaze u Sarajevo su podređeni i dolaze iz Banja Luke. I Banja Luka je ta koja određuje koju politiku ćemo voditi tamo, a ne Sarajevo”, rekao je Dodik.

 

(Vijesti.ba/NN)

DODIK, KAO SELEKTOR DIZAČA TEGOVA: “Srpska reprezentacija nikad jača”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-