SVE PO SPISKU: Čengić najavio nove čistke u SDP-u

Irfan Čengić, vlasnik ugostiteljske radnje “Mućke” i generalni sekretar Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da se ”nije moglo preći” preko uvreda koje je Damir Nikšić izgovorio prema drugim članovima ove stranke.

 

 

Gostujući u Novom danu N1 televizije, Čengić je kazao da će Predsjedništvo SDP-a pripremiti spisak još nekih članova koji su kršili Statut SDP-a.

 

O imenima, pak, nije htio govoriti.

 

”Nije se moglo preći preko onog vrijeđanja, kada vrijeđate druge članove to je nešto što se ne može oprostiti u SDP-u, a ne bi trebalo ni u drugim strankama.

 

Po našem Statutu u klubovima mogu djelovati i zastupnici koji nisu članovi partije.

 

Nikšić može dati doprinos. Usvojen je zaključak da Predsjedništvo pripremi spisak drugih članova koji su kršili Statut SDP-a, ugled i pozivali da se glasa protiv SDP-a. To će Glavni odbor razmatrati na sljedećoj sjednici”, rekao je Čengić.

 

Podsjećamo, na sjednici Glavnog odbora SDP-a proteklog vikenda donesena je odluka o isključenju Damira Nikšića iz članstva stranke. On je je početkom februara ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, gdje je, obraćajuću se kolegama iz Tuzle, uzvikivao “izdajice”, zbog čega je udaljen iz zgrade.

SVE PO SPISKU: Čengić najavio nove čistke u SDP-u

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-